Îmbogățirea apei cu magneziu

De ce îmbogățiți apa cu magneziu?

Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente biogene care au un efect pozitiv asupra activității inimii, mușchilor și sistemului nervos. Aportul său suficient în organism îmbunătățește performanța, normalizează ritmul cardiac, îmbunătățește somnul. Puteți obține această substanță utilă nu numai din alimente, ci și din apa potabilă. Cu toate acestea, este necesar să se utilizeze filtre speciale, care sunt echipate cu cartușe cu ioni de magneziu.


Cum se manifestă lipsa de magneziu în organism?

După cum arată statisticile, deficitul de magneziu este observat la mai mult de 70% dintre oamenii din întreaga lume. Motivul lipsei sale constă în dieta modernă, care nu este capabilă să răspundă nevoii zilnice a acestui element în corpul uman. Primul semn al deficienței este oboseala crescută, care este însoțită de o scădere a apetitului, apariția slăbiciunii, în special cu efort mental sau fizic. Cu o lipsă mai mare, imunitatea scade, se pot dezvolta următoarele simptome:

  • amorțirea membrelor;
  • convulsii;
  • aritmie cardiacă;
  • niveluri crescute de adrenalină și cortizol în sânge, ceea ce duce la insomnie, iritație;
  • foamea constantă , ca o consecință-apariția excesului de greutate;
  • manifestări acute ale sindromului premenstrual la femei.

Lipsa de magneziu în dietă poate provoca dezvoltarea hipertensiunii arteriale, a bolilor de inimă, a aterosclerozei, a diabetului, deci este extrem de important să se mențină echilibrul optim în organism.


De ce este necesară îmbogățirea apei cu magneziu?

Conform cercetărilor, corpul uman conține între 21 și 28 de grame de magneziu (cea mai mare parte a acestuia face parte din oase). Dar această sumă nu este suficientă pentru a susține sănătatea. În medie, o persoană ar trebui să primească 320-420 mg din această substanță pe zi, deoarece este extrem de necesar pentru sinteza proteinelor, reglarea glicemiei, cu drepturi depline de muncă a mușchilor și a sistemului nervos. Menținerea unui nivel normal de magneziu dă energie organismului, are multe efecte pozitive:

  • ameliorează manifestările emoționale și fizice ale stresului;
  • îmbunătățește performanța;
  • face somnul mai calm și mai profund;
  • susține sănătatea dinților și a țesuturilor osoase;
  • reglează tonusul vascular;
  • participă la contracția musculară și transmiterea impulsurilor nervoase, care este importantă pentru sistemul cardiovascular;
  • îmbunătățește memoria, gândirea. 

Cea mai mare cantitate de magneziu se găsește în alimente, în special în nuci, soia, banane, boabe de cacao. Cu toate acestea, este aproape imposibil să se determine cantitatea exactă de substanță din alimente, pe lângă faptul că digestibilitatea acesteia este destul de scăzută, astfel încât experții recomandă obținerea elementului nu numai din alimente, ci și din apa potabilă.


Metode de îmbogățire a apei potabile


Pentru a îmbogăți apa cu magneziu, se folosesc filtre speciale care saturează lichidul cu elemente valoroase și îl fac util pentru sănătatea umană. Cele mai frecvente sunt purificatoarele de apă cu rășină schimbătoare de ioni, care conține ioni de magneziu, adică este sub formă de magneziu. În timpul filtrării, rășina dă ușor și rapid elementele necesare apei.


Un alt mod de a satura lichidul este de a adăuga granule minerale de magneziu la amestecurile de filtrare. În aceste scopuri, se utilizează filtre de curgere sau mineralizatoare speciale, care sunt instalate în combinație cu sisteme de osmoză inversă. Datorită utilizării lor, apa dobândește un gust mai plăcut, își mărește caracteristicile organoleptice, îmbunătățește compoziția minerală.


Când cumpărați dispozitive de filtrare, ar trebui să abordați corect alegerea filtrelor și să acordați preferință produselor de la producătorii de încredere. Îmbogățirea apei cu magneziu are loc numai cu umplutură de înaltă calitate. Dacă se utilizează amestecuri de filtre de calitate scăzută, nivelul de îmbogățire a magneziului cu astfel de materiale va fi semnificativ mai mic decât este necesar.


Una dintre cele mai bune soluții de pe piață pentru îmbogățirea apei potabile este considerată a fi filtrele seriei "Asset" fabricate de compania BARRIER. Designul lor oferă un cartuș cu ioni de magneziu, care saturează apa cu elemente utile în prima și a doua etapă de purificare. Lichidul care trece prin filtru se dovedește a fi perfect curat, mineralizat și nu necesită fierbere înainte de a bea.


"Activ" se referă la filtrele de curgere care sunt instalate sub chiuvetă. Linia "barieră" include mai multe tipuri de dispozitive care diferă în funcție de scopul și metoda de expunere la corp:


Puterea inimii-filtre pentru purificarea completă a apei și saturația cu magneziu.


Puterea frumuseții este filtrele care conțin magneziu și zinc, care ajută la creșterea nivelului de testosteron, îmbunătățirea stării unghiilor și părului și prevenirea apariției reacțiilor alergice.


Puterea balanței-filtre care permit normalizarea echilibrului acido-bazic în organism. În acest proces, ele saturează apa cu minerale utile, o alcalinizează, o fac utilă pentru oameni.


Datorită filtrelor, calitatea apei potabile poate fi îmbunătățită semnificativ. Un litru de lichid purificat va conține până la 30 mg de magneziu, deci dacă consumați 1,5-2 litri pe zi, veți putea reface cel puțin o treime din nevoia zilnică pentru acest mineral valoros.

Categories